Hiljattain tuli tehtyä pitkästä aikaa perustiikerikakkua. Jotenkin tulee oma lapsuus mieleen tästä!:)
Tiikerikakku
4 kananmunaa
2 ½ dl sokeria
150 g voita
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
3 tl vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
Vuokaan:
margariinia tai voita
korppujauhoja
- Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele ja jauhota suuri rengasvuoka.
- Sulata voi kattilassa tai mikrossa. Yhdistä leivinjauhe, jauhot ja vaniljasokeri.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos vuorotellen maidon ja jäähtyneen margariinin kanssa puuhaarukalla tai kaapimella sekoittaen.
- Mausta 1/3 taikinasta kaakaojauheella.
- Kaada vuokaan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, sitten tumma kerros ja päällimmäiseksi loput vaaleasta taikinasta.
- Paista kakkua uunin alatasolla noin 45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti