tiistai 6. marraskuuta 2012

Poron paisti, puikulaperunapyre ja sienimuhennos

                     
 
               

 

Viikonloppuna tuli tehtyä hyvän mielen ruokaa.  Siis sellaista, jonka jokainen suupala tuntuu sulavan suussa ja koko ruokailun ajan huulillasi kareilee hymy. Vaikka olisit jo kylläinen, on pakko ottaa vielä vähän, koska ruoka yksinkertaisesti on niin hyvää, että sitä on pakko saada lisää! Menu koostui Lapin herkuista, jälkiruoasta oma oma postaus.

Poron paistia puikulaperunapyreen ja suppilovahveromuhennoksen kera


Poro:

1 poron (vasan) sisäpaisti
voita
tuoretta rosmariinia nippu
sipulia
suolaa ja pippuria myllystä

  1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistamista.
  2. Kuumenna padassa/pannulla voi, lisää rosmariinin oksat, lohkottu sipuli ja liha. Paista lihasta nopeasti pinnat kiinni ja ripsauta pinnalle suolaa ja pippuria. 
  3. Laita paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan ja kypsennä uunissa miedossa lämmössä (150 astetta) kunnes sisälämpötila on noin 56 astetta. Tällöin liha on sisältä punaista ja mureaa. Paisti kypsyy melko nopeasti (vertaa naudanliha).
  4. Kääri paisti folioon ja anna vetäytyä noin 15 minuuttia.
  5. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi, ripsauta vielä pikkaisen suolaa pinnalle juuri ennen tarjoamista.

Puikulaperunapyre:

puikulaperunoita
nokare voita
suolaa

  1. Kuori perunat ja keitä vähässä vedessä kypsiksi.
  2. Kaada keitinvesi talteen ja soseuta perunat. Lisää voita ja suolaa. Lisää tarvittaessa keitinvettä saadaksesi silkkisen pehmeän lopputuloksen.

Suppilovahveromuhennos:

200g suppilovahveroita
nokare voita
suolaa, pippuria myllystä
sipuli hienonnettuna
kermaa

  1. Hauduta pannulla sienistä neste pois. 
  2. Paista sienet ja sipuli voissa pannulla. Lisää suola ja pippuri.
  3. Lisää kerma, anna muhia hetki rauhassa miedolla lämmöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti