Viime vuonna meidän joulupöydässämme oli aattopäivän lounaalla tarjolla porojuustokakkua. Kakku oli hyvää, joten ajattelin jakaa reseptin myös teille. Alkuperäinen resepti on jostain naistenlehdestä, mutta valitettavasti en osaa sen tarkemmin sanoa, että mistä! Hmm, tätä voisi tehdä tänäkin vuonna! Vaikka pikkujouluihin.:)
Savuporokakku
Pohja:
150 g hapankorppuja
½ tl mustapippuria myllystä
1 dl voisulaa
Täyte:
5 liivatelehteä
200 g kylmäsavuporoviipaleita
1 pieni sipuli
1 pieni paprika
1 prk (200 g) aurinkokuivattutomaattituorejuustoa
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200 g) kermaviiliä
4 dl vispikermaa
1 dl kurkkusalaattia (ei sinappi)
1 dl tuoretta persiljasilppua
1 tl mustapippuria myllystä
1 dl laimennettua sitruunamehua
Karpalokiille:
5 dl sokeroitua, laimennettua karpalomehua
4 ½ liivatelehteä
- Murskaa hapankorput hienoksi. Sekoita joukkoon pippuri ja voisula. Painele seos halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
- Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen täytteen valmistamisen ajaksi (väh. 5min).
- Leikkaa poro pieneksi rouheeksi. Silppua sipuli ja paprika.
- Sekoita tuorejuustot ja kermaviili keskenään notkeaksi tahnaksi.
- Sekoita muut aineet paitsi liivatelehdet ja sitruunamehu yhteen.
- Kiehauta sitruunamehu pienessä kattilassa ja sulata puristetut liivatelehdet siihen sekoittamalla. Jäähdytä hetki ja sekoita liivateneste täytteeseen. Kaada täyte hapankorppupohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa peitettynä vähintään 3 tuntia, mielellään yön yli.
- Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan vähintään 5 minuutiksi.
- Kiehauta mehu ja sulata puristellut liivatelehdet siihen. Jäähdytä välillä sekoitellen lähes viileäksi.
- Kaada vuokaan porokakun päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
- Koristele karpaloilla.
Kiitos hyvästä ohjeesta! Tein tätä tyttären synttäreille suolaiseksi herkuksi. Hyvin teki kauppansa, vaikken karpalokiillettä ehtinytkään siihen tehdä :)
VastaaPoistaterveisin MinnaS. Oulusta
Hei! Hupsista, en ole huomannut kommettiasi! Kiva, kun maistui! Varmasti on hyvää myös ilman kiillettäkin. :)
VastaaPoista