No niin, pakkohan se oli itsekin kokeilla tätä joka paikassa hehkutettua avokadopastaa! Alkuperäinen resepti löytyy Safkaa -keittokirjasta.
Oli hauska käydä Citymarketissa shoppailemassa aineksia pastaan. Juustohyllyssä Pecorinon kohdalla ammotti tyhjä aukko hyllyssä. Kaikki muut ainekset olivat jo kasassa, joten päätin kysyä myyjältä, että sattuisiko heillä olemaan kyseistä juustoa varastossa (hän kun oli siinä lähellä purkamassa kuormaa). Myyjä pahoitteli, että eipä ole sitä juustoa ja kysäisi samalla olenko kenties tekemässä "sitä avokadopastaa, mitä kaikki tekee". Pakkohan se oli myöntää, että sitäpä juurikin, jolloin meitä kumpaakin alkoi naurattaa. Koska kyseistä juustoa ei ollut tarjolla tähän hätään ehdotti hän tilalle Manchego-juustoa, joka on myös lampaanmaidosta valmistettua kovaa juustoa ja siis hyvin samantyyppistä kuin Pecorino. Otin sitten sitä. Hyvin toimi, vaikken tiedä onko suurikin ero alkuperäiseen ohjeeseen.
Miltä pasta sitten maistui? Hyvää se oli. Nopea valmistaa ja toimii varmasti hyvin arki-iltojen pelastuksena. Ei ehkä ihan kaiken sen hehkutuksen arvoista, mutta uskon kuitenkin, että meillä tätä tullaan tarjoamaan toistekin. Toiset ovat arvostelleet, ettei pasta ole enää kummoista uudelleen lämmitettynä. No, niinhän se tuppaa olemaan vähän jokaisen tämäntyyppisen pastan kanssa. Silti uskallan olla eri mieltä, ainakin meillä meni helposti alas myös myöhemminkin! ;)
Tässä vielä ohje:
Avokadopasta
1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa (käytin siis manchegoa)
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa (käytin siis manchegoa)
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
- Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
- Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
- Keitä spagetti al dente -kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
- Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
- Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti