tiistai 27. marraskuuta 2012

Tomaattipasta





Tämä pasta on nopeaa ja helppoa arkiruokaa! Kastike valmistuu näppärästi sillä aikaa kun pasta kiehuu. Kannattaa käyttää vaikka hieman ylikypsiä tomaatteja, ne pehmenevät ihanan mehukkaaksi kuumetessa.

Tomaattipasta

4 annosta

oliiviöljyä (paistamiseen sopivaa)
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 pieni (kuivattu) chili
1 rasia kirsikkatomaatteja (250g?)
n. 10 kpl mustia oliiveja (poista kivet)
450g spaghettia
suolaa ja mustapippuria myllystä
3 reilua kourallista rucolaa silputtuna

  1. Keitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä al denteksi eli juuri ja juuri kypsäksi. Valmista kastike sillä aikaa.
  2. Kuumenna paistinpannussa pari lorausta oliiviöljyä. Paista valkosipulia ja chiliä puoli minuuttia. 
  3. Murskaa oliivit kevyesti ja paloittele tomaatit, lisää pannulle. Kääntele ja anna paistua vielä 4-6 minuuttia, kunnes tomaatit hieman pehmenevät ja muuttuvat kastikemaiseksi.
  4. Sekoita kastike ja kumoa valutetut spagetit joukkoon. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
  5. Lisää lopuksi rucola, sekoita nopeasti ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti