Tämä pasta on nopeaa ja helppoa arkiruokaa! Kastike valmistuu näppärästi sillä aikaa kun pasta kiehuu. Kannattaa käyttää vaikka hieman ylikypsiä tomaatteja, ne pehmenevät ihanan mehukkaaksi kuumetessa.
Tomaattipasta
4 annosta
oliiviöljyä (paistamiseen sopivaa)
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 pieni (kuivattu) chili
1 rasia kirsikkatomaatteja (250g?)
n. 10 kpl mustia oliiveja (poista kivet)
450g spaghettia
suolaa ja mustapippuria myllystä
3 reilua kourallista rucolaa silputtuna
- Keitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä al denteksi eli juuri ja juuri kypsäksi. Valmista kastike sillä aikaa.
- Kuumenna paistinpannussa pari lorausta oliiviöljyä. Paista valkosipulia ja chiliä puoli minuuttia.
- Murskaa oliivit kevyesti ja paloittele tomaatit, lisää pannulle. Kääntele ja anna paistua vielä 4-6 minuuttia, kunnes tomaatit hieman pehmenevät ja muuttuvat kastikemaiseksi.
- Sekoita kastike ja kumoa valutetut spagetit joukkoon. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.
- Lisää lopuksi rucola, sekoita nopeasti ja tarjoa heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti