torstai 7. tammikuuta 2016

Paahdettu tomaattikeitto




Tomaattikeitto lämmittää kivasti talvella. Tomaattien uunissa paahtaminen tekee keitosta ihanan täyteläistä. Se voi olla kevyt lounas tai alkupala. Tämän keiton kaverina tarjosin pataleipää, mutta myös esim. puolukkapatonki kävisi tämän kaveriksi.

Toinen herkullinen tomaattikeitto löytyy täältä: klik!


Paahdettu tomaattikeitto

4 annosta

1 1/4 kg (yli)kypsiä tomaatteja
1 punasipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1-2 sellerinvartta
1 chilipalko
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicoa
1 rkl hunajaa
n. 3 dl vettä tai tomaattimehua
1 kasvisliemikuutio
1 ½ dl kermaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan

Lisäksi 
Fetajuustoa
tuoretta basilikaa


  1. Huuhtele ja puolita tomaatit, poista kannat ja leikkaa tomaatit lohkoiksi. Levitä lohkot uunipellille tai vuokaan. 
  2. Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Viipaloi selleri. Halkaise chili ja poista siemenet. Lisää ainekset pellille.
  3. Valuta päälle öljy, balsamico ja hunaja. Paahda aineksia 225 asteisessa uunissa kunnes kasvikset saavat vähän väriä ja tomaatit osittain pehmenevät.
  4. Soseuta ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  5. Lisää keittoon sen verran vettä/tomaattimehua, että siitä tulee sopivan sakeaa. Murenna sekaan liemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. 
  6. Lisää kerma. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. 
  7. Tarjoa fetajuuston ja basilikan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti