keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Ristiäiskakkua pienelle pojalle





Kevättalvella saimme mieheni kanssa kunnian ryhtyä rakkaan ystäväni pojan kummeiksi. Kummitädin ominaisuudessa sain heti kunnian leipoa kakun pojan ensimmäisiin juhliin. Toiveena oli futiskengät koristeeksi. Voi elämänkevät, etten ole ikinä saanut vaikeampaa tehtävää, siltä se ainakin tuntui! :D Yritin tehdä niitä kenkiä vaikka kuinka kauan, kunnes oli pakko luovuttaa. En vain osaa! Joten päätin ottaa ohjat omiin käsiini ja teinkin tällaiset vauvaversiot eli futistossut. ;) Eihän se pieni mies vielä oikeita kenkiä edes pidä jalassa vaan tossuja korkeintaan. Pahoittelen huonoa kuvanlaatua! Kuvat on napsaistu todella nopeasti ennen kakun noutamista pimeässä eteisessä, joten ovat hieman hämäriä/keltaisia.

Ostin muuten eri merkkistä sokerimassaa kuin yleensä ja sekin käyttäytyi ihan miten sattuu! Kuorruttamisen jälkeen huomasin, että kakun pinta alkoi halkeilla ja rakoilla. Minulle ei ole koskaan ennen käynyt niin, mistähän sekin johtui? Noh, loppu hyvin, kaikki hyvin. Ilmeisesti kakku oli kuitenkin ihan ok kaiken tämän säheltämisen jälkeen. Välissä oli mustikka-valkosuklaatäyte. Laitetaanpa sen ohje tähän, vaikka on lähes sama kuin paljon käyttämäni vadelma-valkosuklaa.

Mustikka-valkosuklaatäyte


2 prk vispikermaa  (Flora Vispiä)
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g mustikoita
½-1 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
130g valkosuklaata 
5 kpl liivatelehtiä
½ dl sitruunamehua

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita kermavaahdon joukkoon. Mausta vaniljasokerilla. 
  3. Jaa massa kahteen kulhoon.
  4. Soseuta mustikat ½ dl sokerin kanssa. Lisää toiseen kerma-tuorejuustomassakulhoon ja sekoita tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää sokeria (+vaniljasokeria) tarvittaessa.
  5. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää hieman jäähtyneenä jäljellä olevan perusmassan joukkoon. Tarvittaessa lisää sokeria, jos haluat makeampaa.
  6. Kiehauta sitruunamehu. Lisää pehmenneet, puristetut liivatelehdet veteen. Jäähdytä hetki. Kääntele (edelleen lämmin) 2/3 liivateseoksesta mustikkatäytteen joukkoon. Loput 1/3 kääntele valkosuklaatäytteen joukkoon. 


Huom! Suklaatäyte ei välttämättä tarvitse liivatetta, koska se jähmettyy jäähtyessään muutenkin, joten voit hyvin käyttää vain 4 liivatelehteä mustikkatäytteeseen. Olen ottanut tavaksi laittaa hiukan liivatte myös suklaatäytteeseenkin kakuissa, joiden on tärkeä pysyä hyvin koossa. Eli jos kuorrutan sokerimassalla tai teen fantasiakakkuja tms. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti