maanantai 25. kesäkuuta 2012

Täytetyt tomaatit


Valmiina syötäväksi











Ennen uuniin menoa


Täytetyt tomaatit

4-6kpl 

isoja pihvitomaatteja 1 per ruokailija

täyte
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
grillimaustetta
½-1 annos risottoa ( täällä )
tuoretta basilikaa

mozzarellaa

  1. Leikkaa tomaateista hattu irti. Koverra sisus pois. (Sisusta ei kannata heittää pois, sen voi käyttää esim jauhelikastikkeen maustamiseen.)
  2. Kuullota sipuli ja paista jauheliha. Mausta reilulla kädellä grillimausteella. 
  3. Valmista risotto erillisen ohjeen mukaan. Tähän voi käyttää myös tähteeksi jäänyttä risottoa tai toki myös tavallinen keitetty riisi käy.
  4. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
  5. Laita tomaatit uunivuokaan. Jätä kannet erilleen. Laita täytettä tomaattien sisään niin paljon kuin sitä mahtuu. Leikkaa päällimäiseksi mozzarellasiivut.
  6. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. 
  7. Aseta kansi päälle ja tarjoa raikkaan salaatin kera.

Pippuripihvi ja lämmin perunasalaatti

Valmis annos punaviinilasillisen kera

Juhlistimme vasta syntymäpäiviäni perheen kesken. Päivän ohjelmaan kuului mm. herkullinen illallinen. Alkuruoaksi kokeilimme kaupan pakastealtaan valmista etanapannua. Ei ollut kyllä kovin kummoinen, mutta tulipahan testattua! Haluaisin joskus kokeilla itse valmistaa etanoita, mutta meillä ei ole etanapannua. Pääruoaksi paistoimme herkkupihvit lämpimän perunasalaatin kera. Jälkkäriksi oli vielä jäätelöannos, mutta siitä ei ole kuvaa.


Pippuripihvi


2 naudan tai hevosen sisäfilettä (a' 150 - 200 g)
voita
½ valkosipuli
pari tuoretta timjamin oksaa
suolaa, pippuria

  1. Ota liha hyvissä ajoin (tunti) ennen huoneenlämpöön lämpiämään.
  2. Painele sormella lihaa hieman litteämmäksi.
  3. Ripottele suolaa ja pippuria pihvin pinnoille. Tämän voit tehdän myös paistamisen jälkeen.
  4. Kuumenna pannu kunnolla, laita siihen voi, valkosipuli ja timjami.
  5. Paista pihvejä 2-3 minuuttia per puoli, valele koko ajan paistorasvalla.

Pippurikastike


1 rkl voita
1 rkl mustapippuria myllystä
1 tl dijon-sinappia
0,5 dl konjakkia
1 dl demi glace - kastikepohjaa
1 dl kermaa

  1. Freesaa mustapippuri voissa.
  2. Lisää sinappi ja konjakki, kiehauta.
  3. Lisää demi glace ja kerma. Keitä rauhassa 5-10 min.

Lämmin perunasalaatti


uusia perunoita
kevätsipuli
rucolaa

kastike:
½ dl oliiviöljyä
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl Dijon-sinappia
mustapippuria, suolaa

  1. Keitä perunat kypsiksi. 
  2. Valmista sillä välin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kannellinen pikku purkki (esim pilttipurkki) on tässä kätevä.
  3. Aseta kulhoon rucolaa, pilkottu kevätsipuli ja lohkotut, lämpimät perunat. Kaada kastike päälle ja kääntele varovasti tasaiseksi. Tarjoa.


Pihvin paistaminen


Lämmin perunasalaatti
Valmiita valkosipulietanoita kaupan pakastealtaasta

Pasta carbonara



Pasta carbonara


1 pkt pekonia
500 g fettuccine -pastaa
4 munaa
1 1/4 dl (50 g) vastaraastettua parmesaania
3 dl kermaa
mustapippuria myllystä

  1. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Paista rapeiksi pannulla. Valuta talouspaperin päällä. 
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kaada takaisin kattilaan.
  3. Pastan kiehuessa vatkaa munat, parmesaani ja kerma kulhossa hyvin sekaisin. Lisää pekoni seokseen. Kaada kastike kuuman pastan päälle ja sekoita kevyesti, kunnes kastike peittää pastan. 
  4. Kuumenna pannu uudelleen hyvin miedolle lämmölle ja keitä noin minuutti tai kunnes kastike on hieman saostunut. Lisää mustapippuria myllystä.


Kreikkalainen salaatti



Kreikkalainen salaatti

rapeaa vihreää salaattia
kurkkua
tomaattia
punasipulia
kalamata-oliiveja
fetajuustoa
oliiviöljyä, valkoviinietikkaa
mustapippuria myllystä

  1. Revi salaatti. Kuori kurkku. Leikkaa kurkku ja tomaatti isohkoiksi kuutioiksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Leikkaa fetajuustosta isoja siivuja.
  2. Kokoa salaatti lautaselle. 
  3. Lorauta päälle maun mukaan oliiviöljyä sekä valkoviinietikkaa (ole etikan kanssa varovainen, ettei tule liian hapanta!). Mausta mustapippurirouheella.

 

perjantai 22. kesäkuuta 2012

torstai 21. kesäkuuta 2012

Pähkinäkakku




Tämän mehevän kahvikakun pyöräyttää nopeasti kesäisen kahvihetken kunniaksi!

Pähkinäkakku

2 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
1 dl maitoa
150 g hasselpähkinärouhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta

Koristeeksi
sulatettua suklaata
hasselpähkinärouhetta

  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sulata voi ja lisää joukkoon maito. Vatkaa seos munasokerivaahtoon. 
  3. Sekoita pähkinärouhe, jauhot ja leivinjauhe yhteen. Kääntele varovasti jauhoseos taikinaan.
  4. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista kakkua 200 asteisen uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Sulata suklaa vesihauteessa ja valuta kakun päälle. Ripottele pinnalle hasselpähkinärouhetta.




Mansikkainen kesäjuoma



Oi, minä olen nyt jotenkin ihastunut näihin minun kesäjuomiini!:) Taannoin tein tätä vadelmanmakuista juomaa ja nyt olisi vuorossa mansikkainen versio.


Mansikkainen kesäjuoma


1 l vissyä tai soodaa (itse tein Soda Streamilla)
1 ½ dl mansikoita (jäisiä)
½ sitruuna pestynä ja lohkoiksi leikattuna
½ dl tuoreita mintun lehtiä
  1. Valmista sooda.
  2. Laita mansikat, sitruuna ja mintunlehdet kannun pohjalle.
  3. Kaada sooda päälle ja sekoita.
  4. Nauti.