keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Lämminsavulohikakku




Joulunajan herkkuja oli tämäkin kakku, mutta sopii todellakin tarjottavaksi muulloinkin!


Lämminsavulohikakku

Täyte
3 dl kuohukermaa
200 g kylmäsavulohituorejuustoa
400g lämminsavulohta
1 ruukku tuoretta tilliä
valkopippuria, sitruunapippuria
(suolaa maun mukaan)

5 liivatelehteä
1 sitruunan mehu


Pohja
70 g voisulaa
200 g hapankorppuja



Koristeluun
100 g mätiä
2 limeä lohkoina
tuoretta tilliä

  1. Vuoraa kakkuvuoka tai leipävuoka kelmulla.
  2. Valmista täyte. Liuota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lohi, tilli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kiehauta sitruunamehu ja sulata sen joukkoon puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaa.
  4. Murskaa hapankorput. Sulata voi ja sekoita hapankorppujen kanssa. Painele pohja varovasti täytteen päälle. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mutta mielellään yön yli.
  5. Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti