Joulunajan herkkuja oli tämäkin kakku, mutta sopii todellakin tarjottavaksi muulloinkin!
Lämminsavulohikakku
Täyte
3 dl kuohukermaa
200 g kylmäsavulohituorejuustoa
400g lämminsavulohta
1 ruukku tuoretta tilliä
valkopippuria, sitruunapippuria
(suolaa maun mukaan)
5 liivatelehteä
1 sitruunan mehu
Pohja
70 g voisulaa
200 g hapankorppuja
Koristeluun
100 g mätiä
2 limeä lohkoina
tuoretta tilliä
- Vuoraa kakkuvuoka tai leipävuoka kelmulla.
- Valmista täyte. Liuota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää lohi, tilli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.
- Kiehauta sitruunamehu ja sulata sen joukkoon puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaa.
- Murskaa hapankorput. Sulata voi ja sekoita hapankorppujen kanssa. Painele pohja varovasti täytteen päälle. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mutta mielellään yön yli.
- Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti