lauantai 19. tammikuuta 2013

Mustikka-valkosuklaakakku





Tämä on sellainen kakku, josta olen tehnyt useita eri versioita vuosien varrella. Alkuperäinen ohje on Kinuskikissalta, jota olen sitten muokannut aina tilanteen mukaan. Itseasiassa tuo linkin takaa löytyvä juhlapöydän raitakakku oli tarjolla häissämme kolmisen vuotta sitten. :) Tämän kertainen mustikkaversio on hieman yksinkertaisempi, koska tässä on vain kaksi kerrosta. Myös mustaherukat sopivat tähän.


Mustikka-valkosuklaakakku


Pohja:
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Täytemousse:
5 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkavalmistetta (Sunnuntai)

Täyte 1:
2 liivatetta
130 g valkosuklaata
120 g smetanaa
1 rkl vettä

Täyte 2:
3 liivatetta
200 g mustikoita
½ dl sokeria

  1. Peitä halkaisijaltaan 24 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella tai tehosekoittimella ja yhdistä ne voisulan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljarahkavalmiste. Jaa vaahto kahteen yhtä suureen osaan.
  3. Täyte 1: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele valkosuklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita ensimmäiseen moussepuolikkaaseen suklaasula ja smetana. Kiehauta vesitilkka ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa toisen täytteen valmistamisen ajan.
  4. Täyte 2: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mustikat sokerin kanssa. Kuumenna n. 1 dl soseesta kattilassa ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita toiseen moussepuolikkaaseen liivate-mustikkasose sekä loput mustikkasoseesta. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mutta mielellään yön yli.
  5. Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoiluastiaan. Vaahdota kerma ja pursotta reunoille näyttäviä kiehkuroita. Suklaasydämet on tehty tällä aiemmin julkaisemallani jääsuklaan  ohjeella.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti