torstai 10. tammikuuta 2013

Artisokkakeitto





Tämän samettisen keiton löysin jostain lehdestä syksyllä, mutta en ole ihan varma mikä lehti oli kyseessä. Olisiko ollut Yhteishyvä tms? Joka tapauksessa, ihanaa keittoa tämä on! Pehmeää ja nuo pähkinät sopivat hyvin makumaailmaan ja antavat vähän suutuntumaa muuten sileään keittoon. Suosittelen!

Artisokkakeitto

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 jauhoista perunaa
6 dl kasvislientä
2 prk artisokansydämiä suolaliemessä (à 390/240 g)
1 prk mascarponejuustoa (250 g)
1 tl timjamia
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Pinnalle
5 rkl hasselpähkinöitä
1 pieni valkosipulinkynsi
4 rkl parmesaaniraastetta

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. 
  2. Kuori ja pilko perunat. Lisää ne ja kasvisliemi. Keitä, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. 
  3. Valuta artisokat. Lisää ne ja juusto joukkoon. Anna kiehahtaa. 
  4. Soseuta ja mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. 
  5. Rouhi pähkinät ja paahda hetki kuivalla, kuumalla pannulla. Murskaa ja hienonna joukkoon valkosipulinkynsi. Nosta seos kulhoon ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste. Tarjoile lisäke keiton kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti