sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Laskiaispullat



Laskiaissunnuntaina kävimme perheen kanssa pulkkamäessä ja leivoimme tottakai laskiaispullia!:) Yleensä olen tehnyt laskiaspullat ihan perinteisellä pullaohjeella ja väliin sitten laittanut hilloa ja kermavaahtoa. Uusimmassa Leivotaan lehdessä oli kuitenkin hieman erilainen pullataikinan ohje, jota halusin kokeilla. Lehdessä taikinasta oli tehty iso pullakakku, mutta minä leivoin pieniä pullia. Pullista tuli ihanan pehmeitä, joten uskon, että teen tällä ohjeella toistekin!:) Täytin osan hillolla ja osan mantelimassalla, kumpaankin lisäksi kermavaahtoa.

Laskiaispullat

n. 20 kpl

25 g hiivaa
3 dl kylmää maitoa
1 muna
1 dl vaaleata siirappia
ripaus suolaa
1,5 tl kardemummaa
8-9 dl vehnäjauhoja
75 g huoneenlämpöistä voita

Voiteluun
1 muna

Täyte
100 g mantelimassaa raastettuna
½ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
TAI
vadelmahilloa
Ja
vispikermaa (kummankin täytteen kanssa)


  1. Liuota hiiva maitoon. Lisää joukkoon muna, siirappi, suola, kardemumma, leivinjauhe sekä jauhot vähän kerrallaan. Lisää viimeiseksi voi pieninä paloina ja alusta taikina tasaiseksi.
  2. Anna taikinan kohota liinan alla noin tunti.
  3. Kumoa taikina jauhoitetulle pöydälle tai leivonta-alustalle. Alusta. Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se pieniin osiin. Itse tein aika pieniä pullia, joita tuli noin 20 kpl.
  4. Kohota leivinpaperilla päällystetyllä uunipellillä leivinliinan alla noin 45 minuuttia. 
  5. Voitele pullat munalla ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. 
  6. Anna jäähtyä leivinliinalla peitettynä.
  7. Halkaise pullille leveysssuunnassa hattu terävällä veitsellä. Halutessasi voit tehdä piparimuotin avulla hatusta esim. sydämen muotoisen. Ripottele tomusokeria hattujen päälle.
  8. Jos teet mantelitäytteen: Sekoita mantelimassa, maito ja vaniljasokeri tasaiseksi kreemiksi.
  9. Täytä pullat kreemillä tai hillolla. Pursota kermavaahtoa täytteen ympärille ja laita hattu päälle.

3 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköisiä, kadehdin! Nim. Valintatalosta Antellin pullaa

    VastaaPoista
  2. Namnam, olispa nyt tämmösiä tän kahvin seuraksi!

    VastaaPoista
  3. Ei muuta kuin leipasemaan, hyvää oli!:)

    VastaaPoista