perjantai 31. lokakuuta 2014

Marjapiilot



 


Näistä leivonnaisista tulee mieleen ne kaupassa myytävät pienet Fazerin leivonnaiset, joita myydään kahden kappaleen paketeissa. En muista minkä nimisiä ovat. Laitan nämä kevyt-osioon siksi, että tässä on käytetty täysjyväjauhoja ja steviaa perusvehnäjauhojen ja sokerin tilalla. Myös rasvan määrää vähensin alkuperäisestä (Ohje löytyy Sunnuntai täysjyvävehnäjauhopussin kyljestä:)). Silti leivontavaiheessa taikina tuntui todella rasvaiselta. Valmis leivonnainen ei kyllä maistu rasvaiselle. Jälkeenpäin rupesin miettimään, että se saattoi johtua siitä, että stevia-makeutusjauhetta tulee kuulemma vatkata todella paljon kauemmin kuin tavallista sokeria. En tiennyt tätä vielä leipomisvaiheessa, koska stevia on minulle vielä aika uusi tuttavuus leivonnassa. Mietin siis, että tässä on voinut käydä niin, että stevia ja rasva eivät ole sekoittuneet kunnolla. Lopputulos oli kuitenkin hyvä, joten siksi julkaisen ohjeen sellaisenaan. Kokeilepa sinä vatkata vähän kauemmin. :) Stevian kanssa kannattaa olla varovainen, koska se on todella makeaa! Itse ainakin tykkään laittaa sitä suhteessa vähemmän kuin sokeria, muuten menee liian ällömakeaksi minun makuun. Eli kannattaa maistella taikinaa ja tarvittaessa lisätä makeutusta. 



Marjapiilot

12 kpl

Pohja:
150 g margariinia
½ (-1) dl stevia makeutusjauhetta
1 kananmuna
4 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g mustikoita ja vadelmia (tai muita marjoja)
vajaa ½ dl stevia makeutusjauhetta
2 rkl perunajauhoja

  1. Vaahdota pehmeä margariini ja makeutusjauhe. 
  2. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. 
  3. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. 
  4. Kääri taikina kelmuun ja laita tunniksi jääkaappiin.
  5. Sekoita osittain sulaneiden marjojen joukkoon makeutusaine ja perunajauhot.
  6. Ota taikinasta ensin 12 kpl pyöreitä piirakan kansia esim juomalasin avulla.
  7. Jaa loppuosa 12 osaan ja painele muffinssipellin kolojen pohjalle ja reunoille.
  8. Lusikoi täyte pohjien päälle ja laita kannet päälle. 
  9. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15-20 minuuttia. 
  10. Anna jäähtyä. Irrota marjapiilot varovasti ja laita tarjoiluastialle.

2 kommenttia:

  1. Nam! Hyvännäköisiä! Ja varmasti makuisiakin 😉 kiva kun oot alkantaas pistata enemmän!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäksi nämä ovat helppoja tehdä myös lasten kanssa! :)

      Poista