tiistai 27. tammikuuta 2015

Twix-tangot




Tämä on taas näitä äkkimakeita, suussasulavia suklaaherkkuja. Resepti on joulun alla ilmestyneestä Maku -lehdestä. Leivonnainen on todella makeaa, joten pieni pala riittää (periaatteessa ;)).



Twix-tangot


Muropohja

200 g voita
1 1/4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 rkl appelsiininkuoriraastetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Toffeekerros

150 g voita
2 dl ruokosokeria
1 dl glukoosisiirappia
397 g kondensoitua maitoa (1 purkki)
1/2 tl merisuolaa (hiutaleita)

Päälle

200 g maitosuklaata


  1. Valmista muropohja. Nypi kulhossa yhteen voi ja sokeri, murumaiseksi seokseksi. Yhdistä jauhot, appelsiininkuori, vaniljasokeri ja leivinjauhe.
  2. Lisää kuivat aineet ja muna muruseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina muovikelmuun ja nosta se jääkaappiin tunniksi.
  3. Vuoraa suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 20 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Taputtele taikina jauhojen avulla vuoan pohjalle, muutaman sentin paksuiseksi levyksi.
  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 10 minuuttia tai kunnes muropohja on saanut kauniin värin.
  5. Valmista toffeekerros. Sulata voi keskilämmöllä pinnoitetussa kattilassa. Lisää sokeri ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri liukenee. Lisää glukoosisiirappi, kondensoitu maito ja suola.
  6. Keitä seosta melko kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen noin 15 minuuttia, tai kunnes se muuttuu sakeammaksi.
  7. Kaada toffeeseos murotaikinapohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.
  8. Sulata paloiteltu maitosuklaa vesihauteessa. Kaada suklaasula toffeekerroksen päälle. Tee halutessasi pintaan aaltomaisia kuvioita veitsellä tai lastalla.
  9. Siirrä twix-levy peitettynä jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  10. Leikkaa terävällä veitsellä suorakaiteenmuotoisiksi twix-paloiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti