tiistai 6. tammikuuta 2015

Rocky Road




Täydellisen pistaasisuklaaherkun metsästäminen jatkuu! Kesän Turkin matkalla maistoin tuttavan vinkistä aivan täydellistä pistaasisuklaata. Sen innoittamana olen halunnut kehitellä yhtä herkullisen reseptin. Jouluna tein pieniä ruokalahjoja ja sieltä löytyi yhtenä herkkuna tätä Rocky roadia vähän uudella tvistillä. Rocky road on siitä hauska juttu, että siihen voi laittaa melkein mitä vain eli variaatioita löytyy varmasti monia. Tässäpä minun versio. Palaute oli aika huikeaa ja kehuja tuli! Tämä lähentelee kyllä jo täydellisyyttä. ;)


Rocky road

 

300 g maitosuklaata (Fazerin sininen)
100 g tummaa suklaata
1 dl pieniä vaahtokarkkeja
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 dl kuivattuja karpaloita
sormisuolaa

  1. Sulata suklaat kahdessa eri kipossa.  
  2. Sekoita sulan maitosuklaan joukkoon vaahtokarkit, pistaasit ja karpalot. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. 
  3. Kaada tumma suklaa massan päälle ja nostele satunnaisesti siten, että suklaat "marmoroituvat" hieman, mutta eivät kuitenkaan kunnolla sekoitu keskenään!
  4. Ripottele sinne tänne hieman sormisuolaa suklaan päälle. 
  5. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  6. Leikkaa noin 2x2cm annospaloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti