sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Ratatouille



Ratatouille on perinteistä ranskalaista ruokaa. Reseptejä tästä ihanasta kasvismuhennoksesta on varmasti yhtä monta kuin on tekijöitäkin. Pääraaka-aine on tomaatti, jonka lisäksi sipuli, kesäkurpitsa, munakoiso ja paprika sekä yrtit ovat olennainen osa muhennosta. Muhennosta voi tarjota sellaisenaan esim. riisin tai vaalean leivän kera, jolloin se käy myös kasvissyöjälle. Sopii myös kalan kaveriksi. Tai tarjoa broilerin kera, kuten meillä tehtiin. Seuraavana päivänä muhennos jotenkin maistuu entistä paremmalta, kun se on saanut "ässehtyä" ihan rauhassa jääkaapissa. Ihanan värikästä ruokaa!


Ratatouille eli raskalainen kasvismuhennos


2 punasipulia
3 valkosipulinkynttä 
½ dl oliiviöljyä
2 paprikaa 
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
300-400g tomaattimurskaa
4-5 tuoretomaattia
loraus kasvisfondia
mustapippuria (suolaa)
tuoreita yrttejä oman maun mukaan (basilika, persilja...)

  1. Kuori ja paloittele sipulit ja valkosipulit ohuiksi lohkoiksi. 
  2. Huuhtele kasvikset. Leikkaa paprikat, kesäkurpitsa, munakoiso ja tomaatit reilun kokoisiksi paloiksi.
  3. Kuullota sipulit ja valkosipulin kynnet oliiviöljyssä pannulla. Siirrä lautaselle odottamaan.
  4. Lisää kasvikset erissä pannulle ja paista niitä muutaman minuutin ajan. Sen verran, että kasvikset pehmenevät, mutta niihin jää vielä purutuntumaa.
  5. Laita kaikki kasvikset pannulle ja kaada joukkoon tomaattimurska. Lisää loraus kasvislientä ja mausta mustapippurilla sekä yrteillä. Hauduta ratatouillea 20 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti