keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Pullataikina



Pullataikinan perusohje

5 dl kevytmaitoa
1 pkt hiivaa
2 dl sokeria
1 ½ rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
200 g voisulaa
n. 15 dl vehnäjauhoja

  1. Sulata voi kattilassa.
  2. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja ripottele joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon. Lisää ja sekoita sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää joukkoon n. 11 dl jauhoja pienissä erissä ensin puuhaarukalla sekoittaen ja lopuksi käsin vaivaten. Lisää taikinaan sitten voisula ja tämän jälkeen loput jauhot.
  3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä vähintään 45 min 
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Käsittele yksi puolikas kerrallaan. Leivo taikinasta pitkä tanko ja leikkaa yhtä suuriin paloihin. Pyöritä paloista pullia käsiesi välissä tai pöytää vasten pyörittäen.
  5. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinalla peitettynä n. 10 minuuttia.
  6. Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  7. Paista 200 asteessa 8-10 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti