perjantai 27. huhtikuuta 2012

Omenamunkit



Perinteisten sokerimunkkien lisäksi kannattaa kokeilla näitä herkullisia omenamunkkeja! Itse käytin kotitekoista omenahilloa, mutta toki voit käyttää myös kaupan hilloa. Pyörittelin munkeista pienempiä kuin rinkilöistä, eli nämä ovat sellaisia söpöjä parin puraisun pikkumunkkeja. :)


Omenamunkit
30-40 kpl

1 annos munkkitaikinaa
omenahilloa

Kuorrutus:
3dl tomusokeria
2 rkl vettä
elintarvikeväriä
strösseleitä

  1. Valmista munkit erillisen ohjeen mukaan siihen asti, että olet valuttanut rasvan paistetuista munkeista talouspaperiin. Älä sokeroi. Huom: pyörittele taikinasta pieniä palloja, älä tee reikää keskelle! Pieniä munkkeja tulee luonnollisesti enemmän kuin isoja rinkilöitä. 
  2. Laita pursotinpussiin täytetylla (sellainen kapeakärkinen "piikki"). Työnnä piikki munkin keskelle ja pursota munkin sisään hilloa.
  3. Jäähdytä munkit.
  4. Valmista tomusokerista ja vedestä sekä elintarvikeväristä kuorrute ja levitä se munkkien päälle. Ripottele heti strösseleitä.
  5. Anna kuorrutteen jähmettyä hetki ennen tarjoamista.

2 kommenttia: