tiistai 27. tammikuuta 2015

Vinkkejä kakun täyttämiseen
Minulta kysellään usein vinkkejä kakun täyttämiseen. Tässä muutama hyväksi havaittu niksi:

  1. Laita ennen kakkupohjan leikkaamista reunaan tasaisin välein kolme hammastikkua. Nämä ovat merkkinä kerroksista. Leikkaa terävällä sahalaitaisella isolla veitsellä pohja kolmeen osaan. Pidä huoli, että veitsi on vaakatasossa, jotta kerroksista tulee tasaisia. Älä irrota hammastikkuja. 
  2. Täyttövaiheessa pinoa kerrokset siten, että hammastikut tulevat taas päällekkäin. (Kun täytän vuokaa apuna käyttäen, katson vuoasta kohdan esim. irtopohjavuoan lukko, mihin tikku tulee ja poistan sen, jotta pystyn täyttämään.) Näin leikkausvaiheessa mahdollisesti tulleet epätasaisuudet eivät häiritse valmiissa kakussa, koska ne osuvat taas kohdakkain. Toki jos täytettä on paksusti, niin ei ole niin tarkkaa, osuvatko leikkauspinnat kohdakkain.
  3. Kun täytät kakkua, käytä irtopohjavuokaa apuna. Laita vuoan pohjalle se kerros, joka oli paistovaiheessa alimmaisena. Kostuta kakku pullasudilla. Näin kakusta ei tule liian kostea. Laita ensimmäinen täyte. Laita keskimmäinen kerros täytteen päälle (muista hammastikku samaan kohtaan kuin edellisessä), kostuta ja lisää toinen täyte. Kostuta myös päällimmäistä kerrosta vähän ja laita paikoilleen.
  4. Kääri vuoka kelmuun. Laita jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Laita paino (esim. leikkuulauta) kakun päälle, jotta pinnasta tulee tasainen.
  5. Kun rupeat kuorruttamaan kakkua, kumoa se ensin alustalle siten, että pohja tulee päällimmäiseksi. Pohja on tasaisempi kuin pintakerros, joten saat kuorrutteen nätimmin paikoilleen. Samalla kakku maustuu myös tasaisemmin, kun se on ensin ollut ylösalaisin jääkaapissa ja sitten käännetään toisin päin. Usein kakun alin kerros on liian kostea ja päällimmäinen kuiva. Tällä keinolla vältetään se ja saadaan kauttaaltaa mehevä kakku. 
Kysykää ihmeessä, jos tulee jotain mieleen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti