keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Omenamutakakku



Kokeilepa tätä omenamutakakkua, jos haluat nopeasti jotain hyvää ja makeaa leipoa. Omaan makuun ehkä liiankin sokerista, mutta kyllä tämä asiansa ajaa. ;) Jos malttaa, niin kannattaa antaa kakun ässehtyä rauhassa yön yli, jolloin maku paranee.


Omenamutakakku


3 kananmunaa
4 ½ dl sokeria
200 g sulatettua voita
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl vaniljasokeria
2-3 omenaa

  1. Vatkaa keskenään munat ja sokeri.
  2. Lisää sulatettu lämmin voi.
  3. Lisää jauhot ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Kuori ja raasta omenat. Sekoita taikinaan.
  5. Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
  6. Paista 175 asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Kakku jää keskeltä hieman tahmeaksi, mutta ei löysäksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti