Kokeilepa tätä omenamutakakkua, jos haluat nopeasti jotain hyvää ja makeaa leipoa. Omaan makuun ehkä liiankin sokerista, mutta kyllä tämä asiansa ajaa. ;) Jos malttaa, niin kannattaa antaa kakun ässehtyä rauhassa yön yli, jolloin maku paranee.
Omenamutakakku
3 kananmunaa
4 ½ dl sokeria
200 g sulatettua voita
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1 ½ rkl vaniljasokeria
2-3 omenaa
- Vatkaa keskenään munat ja sokeri.
- Lisää sulatettu lämmin voi.
- Lisää jauhot ja vaniljasokeri ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kuori ja raasta omenat. Sekoita taikinaan.
- Kaada taikina voideltuun ja leivitettyyn vuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
- Paista 175 asteisen uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Kakku jää keskeltä hieman tahmeaksi, mutta ei löysäksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti