Iltse leivotut piparkakut voittavat kyllä kaupan valmiit piparit mennen tullen. Reseptejä tuntuu olevan yhtä monta kuin on tekijääkin. Huomaathan, että taikina tulee valmistaa leipomista edeltävänä päivänä!
Tässä minun versioni:
Piparkakut
40 kpl1 dl tummaa siirappia
1 dl sokeria
125 g voita
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
(1 tl pomeranssinkuorta)
1 kananmuna
1 ½ tl soodaa
4-5 dl vehnäjauhoja
- Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri, voi ja mausteet. Vatkaa seos sähkövatkaimella kylmäksi (kylmä vesihaude nopeuttaa).
- Lisää seokseen muna ja sekoita hyvin.
- Sekoita sooda vehnäjauhoihin, lisää jauhot mauste-munaseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Ripottele taikinan pinnalle hieman jauhoja ja peitä kulho muovikelmulla. Nosta taikina jääkaappiin yön yli tekeytymään.
- Kauli taikina ohuiksi levyiksi jauhoitetulla alustalla, ota muotilla pipareita ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle pellille.
- Paista pipareita uunin keskitasolla 200 asteessa noin 7-12 minuuttia eli kunnes piparit ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä ritilällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti