lauantai 1. marraskuuta 2014

Piparkakut






Iltse leivotut piparkakut voittavat kyllä kaupan valmiit piparit mennen tullen. Reseptejä tuntuu olevan yhtä monta kuin on tekijääkin. Huomaathan, että taikina tulee valmistaa leipomista edeltävänä päivänä! 
Tässä minun versioni:


Piparkakut

40 kpl

1 dl tummaa siirappia
1 dl sokeria
125 g voita
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
(1 tl pomeranssinkuorta)
1 kananmuna
1 ½ tl soodaa
4-5 dl vehnäjauhoja

  1. Kiehauta kattilassa siirappi, sokeri, voi ja mausteet. Vatkaa seos sähkövatkaimella kylmäksi (kylmä vesihaude nopeuttaa).
  2. Lisää seokseen muna ja sekoita hyvin.
  3. Sekoita sooda vehnäjauhoihin, lisää jauhot mauste-munaseokseen ja sekoita taikina tasaiseksi. Ripottele taikinan pinnalle hieman jauhoja ja peitä kulho muovikelmulla. Nosta taikina jääkaappiin yön yli tekeytymään.
  4. Kauli taikina ohuiksi levyiksi jauhoitetulla alustalla, ota muotilla pipareita ja nosta ne leivinpaperilla peitetylle pellille. 
  5. Paista pipareita uunin keskitasolla 200 asteessa noin 7-12 minuuttia eli kunnes piparit ovat kauniin ruskeita. Jäähdytä ritilällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti