Taivaallista. Herkullista. Suussasulavaa. Suolaista, makeaa ja raikasta. Sitä kaikkea tämä piirakka on! Ehdottomasti kokeilemisen arvoista!
Ohjeen löysin kirjasta "500 piirakkaa ja torttua" (Karisto). Muokkasin sitä hieman. Ihana kirja pullollaan toinen toistaan ihanampia ohjeita!
Mansikka-lime-pistaasipähkinäpiirakka
Pohja:
115 g hienoksi jauhettuja pistaasipähkinöitä
8 murskattua Digestive-keksiä
55 g sokeria
1 rkl limetinkuorta raastettuna
85 g suolatonta, sulatettua ja jäähtynyttä voita
Täyte:
2 suuren kananmunan keltuaista
1 tlk (vajaa 400g) kondensoitua maitoa
1 dl tuoretta limetin mehua
Päälle:
400 g viipaloituja mansikoita
1 rkl tuoretta limetin mehua
1 rkl vettä
1 rkl sokeria
½ tl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
- Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Voitele halkaisijaltaan 22-24cm piirakkavuoka tai pari pienempää. Itse tein 4 kpl Ikean pikkupiirakkavuokia.
- Yhdistä keskenään pistaasipähkinät, keksimurut, sokeri ja limetinkuori monitoimikoneessa.
- Lisää voi ja sekoita niin, että seoksesta tulee kosteaa.
- Painele keksimuruseos piirakkavuokaan. Paista uunissa 10 minuuttia ja jäähdytä.
- Vatkaa keltuaiset, kondensoitu maito ja 1 dl limetin mehua keskenään. Kaada seos jäähtyneeseen piirakkapohjaan ja tasoita pinta lastalla.
- Paista 15 minuuttia ja jäähdytä.
- Asettele viipaloidut mansikat täytteen päälle sisäkkäisiin ympyröihin siten, että ne menevät osittain toistensa päälle.
- Sekoita 1 rkl limetin mehua, vesi, sokeri ja perunajauhot kattilassa. Kiehauta kuorrutus keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Siirrä kattila pois kuumalta levyltä. Levitä kuorrutus mansikoiden päälle pullasudilla.
- Siirrä jääkaappiin jäähtymään ja maustumaan ainakin tunniksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti