Viikonloppuna pakkasimme piknikkorin täyteen herkkuja ja suuntasimme
Korpirockiin nauttimaan aurinkoisesta päivästä ja musiikista hyvässä
seurassa. Pieni Pilttitossukin sai näin ensikosketuksen
festarielämään!:) Eväskorista löytyi mm. tätä ihanaa piknikleipää. Kätevää, kun täytteet on leivottu jo valmiiksi leivän sisään! :)
Piknikleipä salamilla ja mozzarellalla
Leipä:
1 pss kuivahiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl sormisuolaa
2 ½ dl durumvehnäjauhoja
4-5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
200 g mozzarellaa
150-200 g salamia
1 dl kalamata oliiveja (kivettömiä)
1 ruukku tuoretta basilikaa
- Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lisää neste ja sekoita.
- Lisää joukkoon öljy, hunaja ja sormisuola.
- Lisää jauhot taikinaan vähitellen ja alusta samalla koko ajan, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.
- Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
- Kauli jauhoitetulla alustalla taikinasta noin sentin paksuinen, suorakaiteen muotoinen levy.
- Leikkaa mozzarella siivuiksi ja ripottele se taikinalevyn päälle yhdessä salamin, oliivien ja basilikan kanssa. Halutessa voit pilkkoa oliivia pienemmiksi.
- Rullaa levy tiukaksi rullaksi ja taivuta kranssiksi. Jätä saumapuoli alaspäin. Nosta kranssi leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.
- Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
- Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
- Nosta leipä paistumaan uunin keskitasolle ja alenna lämpötilaa 200 asteeseen. Paista 20-25 minuuttia ja anna jäähtyä uuniritilän päällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti