maanantai 30. heinäkuuta 2012

Piknikleipä salamilla ja mozzarellalla



Viikonloppuna pakkasimme piknikkorin täyteen herkkuja ja suuntasimme Korpirockiin nauttimaan aurinkoisesta päivästä ja musiikista hyvässä seurassa. Pieni Pilttitossukin sai näin ensikosketuksen festarielämään!:) Eväskorista löytyi mm. tätä ihanaa piknikleipää. Kätevää, kun täytteet on leivottu jo valmiiksi leivän sisään! :)


Piknikleipä salamilla ja mozzarellalla

Leipä:
1 pss kuivahiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl sormisuolaa 
2 ½ dl durumvehnäjauhoja
4-5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
200 g mozzarellaa
150-200 g salamia
1 dl kalamata oliiveja (kivettömiä)
1 ruukku tuoretta basilikaa

  1. Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Lisää neste ja sekoita. 
  2. Lisää joukkoon öljy, hunaja ja sormisuola.
  3. Lisää jauhot taikinaan vähitellen ja alusta samalla koko ajan, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. 
  4. Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
  5. Kauli jauhoitetulla alustalla taikinasta noin sentin paksuinen, suorakaiteen muotoinen levy.
  6. Leikkaa mozzarella siivuiksi ja ripottele se taikinalevyn päälle yhdessä salamin, oliivien ja basilikan kanssa. Halutessa voit pilkkoa oliivia pienemmiksi.
  7. Rullaa levy tiukaksi rullaksi ja taivuta kranssiksi. Jätä saumapuoli alaspäin. Nosta kranssi leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. 
  8. Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia. 
  9. Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen.
  10. Nosta leipä paistumaan uunin keskitasolle ja alenna lämpötilaa 200 asteeseen. Paista 20-25 minuuttia ja anna jäähtyä uuniritilän päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti