Näitäkin herkkuja löytyi viikonloppuisesta piknikkoristamme!:)
Nämä leipätikut ovat helppo ja nopea valmistaa. Oivallisia juuri piknikille tai vaikka noutopöytään. Voisin kuvitella syöväni näitä myös viinin ja juustojen kera.
Rapeat grissinit eli italialaiset leipätikut
noin 30-36 kpl
1 pss kuivahiivaa
1 l vehnäjauhoja
2 tl sokeria
2 tl suolaa
1-2 tl kuivattua basilikaa
4 dl kädenlämpöistä vettä
6 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kädenlämpöinen vesi ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi yleiskoneella tai vatkaimen taikinakoukulla.
- Anna kohota leivinliinan alla noin 40 minuuttia.
- Nosta taikina jauhoitetulle leivinalustalle ja alusta. Jaa taikina 30-35 yhtä suureen osaan. Pyöritä jokainen taikinapala pitkulaiseksi grissinipatukaksi.
- Nosta grissinit voidellulle uunipannulle. Suihkauta päälle vettä ja ripottele pinnalle sormisuolaa.
- Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 16-18 minuuttia. Anna jäähtyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti