maanantai 30. heinäkuuta 2012

Grissinit eli italialaiset leipätikut



Näitäkin herkkuja löytyi viikonloppuisesta piknikkoristamme!:) 

Nämä leipätikut ovat helppo ja nopea valmistaa. Oivallisia juuri piknikille tai vaikka noutopöytään. Voisin kuvitella syöväni näitä myös viinin ja juustojen kera.

Rapeat grissinit eli italialaiset leipätikut
noin 30-36 kpl

1 pss kuivahiivaa
1 l vehnäjauhoja
2 tl sokeria
2 tl suolaa
1-2 tl kuivattua basilikaa
4 dl kädenlämpöistä vettä
6 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa

  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kädenlämpöinen vesi ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi yleiskoneella tai vatkaimen taikinakoukulla. 
  2. Anna kohota leivinliinan alla noin 40 minuuttia.
  3. Nosta taikina jauhoitetulle leivinalustalle ja alusta. Jaa taikina 30-35 yhtä suureen osaan. Pyöritä jokainen taikinapala pitkulaiseksi grissinipatukaksi. 
  4. Nosta grissinit voidellulle uunipannulle. Suihkauta päälle vettä ja ripottele pinnalle sormisuolaa.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 16-18 minuuttia. Anna jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti