sunnuntai 5. elokuuta 2012

Jamaikalaiset pasteijat



Yleensä minä en suuremmin välitä pasteijoista, ainakaan sellaisista kaupan valmiista. Jostain syystä kuitenkin päädyin tekemään piknikille pasteijoita tällä kyseisellä reseptillä. Tykkäsin! Mausteena käytetty curry tuo mukavasti makua näihin. Valitettavasti kuva ei tee oikeutta näille, livenä nämä olivat sellaisia kauniin keltaisia. Piknikille tein nämä jo edellisenä päivänä ja säilytin jääkaapissa, mutta täytyy sanoa, että toki nämä olivat vielä parempia lämpiminä ja vastapaistettuina!

Ohje on kirjasta "500 piirakkaa ja torttua" (Karisto)


Jamaikalaiset pasteijat

Taikina:
280 g ( n. 4,5 dl) vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl curryjauhetta
½ tl kurkumaa
55 g suolatonta voita
140 g leivontamargariinia
3/4 dl jäävettä

Täyte:
öljyä paistamiseen
1 pieni, silputtu sipuli
2 murskattua valkosipulinkynttä
ripaus cayennepippuria
400g naudanjauhelihaa
1 rkl curryjauhetta
1 tl kuivattua timjamia
½ tl kurkumaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl vastarouhittua mustapippuria
2 ½ dl vettä
40 g tuoreita leivänmuruja

  1. Yhdistä taikinaa varten keskenään kuivat aineet. Sekoita joukkoon voi ja margariini ja nypi, kunnes seoksen rakenne on kostean hiekan kaltaista. Kaada jäävesi hitaasti jauhoseoksen päälle ja sekoita, kunnes taikina on kostunut. Taikinan tulisi olla niin kiinteää, että siitä saa muodostettua pallon.
  2. Jaa taikina kahteen osaan ja kääri molemmat pallot muovikelmuun. Tasoita molemmat pallot kaulimella, siten että levy täyttää muovikääreen kokonaan. 
  3. Anna taikinan jäähtyä tunnin ajan. Se säilyy jopa 5 vrk jääkaapissa, joten voit valmistaa sen hyvissä ajoin!
  4. Aloita täytteen valmistus kuumentamalla öljy paistinpannulla. Kun öljy on kuumaa, kuullota siinä sipuli, valkosipuli ja cayennepippuri. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta. Lisää vesi ja kiehauta seos. Lisää leivänmurut ja kuumenna vielä 3 minuuttia, kunnes seos sakenee hieman. Siirrä pannu pois levyltä ja anna jäähtyä.
  5. Kaulitse hieman jauhoitetulla alustalla puolet taikinasta (=toinen levy). Leikkaa siitä pyöreitä kiekkoja muotilla, halkaisijaltaan n. 13 cm. Taikina saa olla aika ohut. Kerää taikinariekaleet, kaulitse ja toista. Molemmista taikinalevyistä pitäisi tulla 8 kiekkoa. 
  6. Kostuta kiekkojen yläreuna veteen kastetulla pullasudilla. Lusikoi täytettä 2 rkl keskelle alaosaa. Käännä yläosa täytteen päälle ja paina reunat toisiinsa kiinni. 
  7. Koristele reunat poimuttamalla ja tee pintaan 2 viiltoa. 
  8. Aseta pasteijat pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes täyte on kuumaa ja taikina rapeaa ja kullanruskeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti