Nämä marinoidut sienet sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Oiva lisuke esim. buffetpöytään tai vaikka salaattiin. Alkuperäinen resepti on Maku-lehdestä.
Yrttimarinoidut sienet
25 annosta
1,2 kg tuoreita herkkusieniä
6 kpl valkosipulinkynttä
Yrttimarinadi
2 dl rypsiöljyä
2 dl balsamiviinietikkaa
1 dl juoksevaa hunajaa
3/4 dl soijakastiketta
2 tl rakuunaa
1 rkl basilikaa
1 rkl rosmariinia
1/2 tl mustapippuria
- Leikkaa tuoreet herkkusienet neljään osaan. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Mittaa marinadin ainekset isoon, tiiviskantiseen kulhoon ja hölskytä sekaisin.
- Lisää mukaan sienet ja valkosipulit. Pane kansi kiinni ja hölskytä marinadi sienien kanssa sekaisin. Marinoi sieniä jääkaapissa 12 tuntia. Kääntele kulhoa muutaman kerran.
- Tarjoa yrttimarinoidut sienet esim. salaatin lisäkkeenä.
* Sienet kutistuvat marinoitumisen aikana. Voit pilkkoa marinadin joukkoon lisää sieniä, kun edelliset ovat kutistuneet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti