tiistai 17. maaliskuuta 2015

Fresita-kakku










Viikonloppuna vietimme ystävien kanssa tyttöjen iltaa. Päivän ohjelmaan kuului mm. yksityinen jumppatunti meidän omalle porukalle ja sen jälkeen siirryimme saunatiloihin, missä tarjolla oli hyvää ruokaa ja juomaa. Teemaan sopi loistavasti tämä Fresita-kakku. Tuleekohan tästä ensi kesän hittikakku? :) Kesällä koristeeksi voisi laittaa tuoreita mansikoita, joita ei valitettavasti nyt tähän aikaan vuodesta ole tarjolla. 


Fresita-kakku

12 palaa

Pohja
1 pkt (260 g) LU Bastogne -kanelikeksejä
110 g voita

Täyte
2 dl mansikkasosetta
1 dl makeaa kuohuviiniä (esim. Fresita)
2 dl kuohukermaa
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl tomusokeria
yhden (luomu)sitruunan hienoksi raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
6 liivatelehteä
1/2 dl makeaa kuohuviiniä (esim. Fresita)

Kiille
3 liivatelehteä
1/2 dl vahvaa mansikka- tai vadelmamehua
1 1/2 dl makeaa kuohuviiniä (esim. Fresita)
Koristeeksi
tuoreita mansikoita
rouhittuja pistaaseja

  1. Pohja: Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisijaltaan 20–22 cm) leivinpaperilla. Murskaa keksit monitoimikoneessa.
  2. Sulata voi kattilassa. Yhdistä keksimurska ja voisula.
  3. Painele keksiseos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin kovettumaan 30 minuutiksi.
  4. Täyte: Yhdistä kulhossa mansikkasose ja kuohuviini. Vatkaa sähkövatkaimella toisessa kulhossa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto ja tomusokeri.
  6. Lisää mansikka-kuohuviiniseos. Mausta sitruunankuorella ja -mehulla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
  7. Liota liivatteita kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kuohuviini kattilassa. Liuota kuohuviiniin kuivaksi puristellut liivatelehdet. Nosta kattila pois levyltä ja anna liivateseoksen jäähtyä.
  8. Sekoita haalea liivateseos muuhun täytteeseen. Kaada täyte keksipohjalle. Peitä kakku ja siirrä jääkaappiin hyytymään 2–3 tunniksi.
  9. Kiille: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna mehu kattilassa. Liuota mehuun kuivaksi puristellut liivatteet.
  10. Nosta kattila pois levyltä. Lisää liivateliemeen kuohuviini.
  11. Anna liivateseoksen jäähtyä. Kaada se varovasti hyytyneen täytteen päälle.
  12. Siirrä kakku peitettynä jääkaappiin vielä 1–2 tunniksi, jotta kiille asettuu.
  13. Koristele kakku ennen tarjoilua mansikoilla ja rouhituilla pistaaseilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti