Pullanmurun synttäreillä oli tarjolla myös mm. Dumle-brookieseja. Törmäsin ohjeeseen sopivasti kaverin Facebook-sivulla juuri, kun mietin jotain uutta tarjottavaa juhliin. Alkuperäinen ohje löytyy Fazerin sivuilta. Todellisia äkkimakeita herkkupaloja! Tulee mieleen aiemmin tekemäni Geisha-brookiet. Tällä kertaa leikkasin palaset jo valmiiksi pieniksi suupaloiksi (noin 2cm halkaisija), koska nämä ovat todella makeita.
Olisko tässä viikonlopun kahvipöytään sopiva herkku? :)
Dumle-brookie
Brownietaikina
100 g voita
tai margariinia
150 g tummasuklaata
2 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
(käytin muscovadoa)
3 munaa
2 dl vehnäjauhoa
1 rkl tummaa
kaakaojauhetta
ripaus suolaa
Cookie-taikina
100 g voita
tai margariinia
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1/2 pussia (110 g) Dumle-makeisia
- Valmista ensin brownietaikina. Sulata voi ja suklaa kattilassa.
- Lisää sokerit ja anna seoksen jäähtyä hetki.
- Lisää kananmunat samalla voimakkaasti sekoittaen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinan joukkoon.
- Kaada brownietaikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (25 x 30 senttiä) ja laita taikina jääkaappiin noin tunniksi.
- Valmista cookietaikina. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva sekä sokerit.
- Lisää munat samalla sekoittaen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.
- Saksi tai leikkaa Dumlet paloiksi ja lisää taikinaan.
- Lusikoi cookie-taikina vuokaan brownietaikinan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa keskitasolla 35 minuuttia.
- Anna brookien jähmettyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti