perjantai 26. kesäkuuta 2015

Daim-kuppikakut





Lasten kerhotädeille vietiin kiitokseksi hieman erilainen ruusukimppu. :) Pilttitossu ja Pullanmuru leipoivat muffinssit ja äiti pursotteli ruusut. Pursotukset on tehty ruusutyllalla. Nämä ovat helpompia tehdä kuin mitä ehkä äkkiseltään kuvittelisi. 


Daim-kuppikakut


12 kpl (isoja)

4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 ½ dl kaakaojauhetta
2 ½ dl sokeria
125 g sulatettua, jäähdytettyä voita
2 dl maitoa
2 munaa
1 pss Daim-rouhetta

Kuorrute:
2,5 dl Flora Vispiä
200g sitruuna- tai vaniljatuorejuustoa
vaaleanpunaista elintarvikeväriä (Wilton)

  1. Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.
  2. Vatkaa voi, maito ja munat kulhossa. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon.
  3. Jaa taikina muffinivuokiin tai muffinipellin koloihin. 
  4.  Painele Daim-rouhepalat muffinitaikinaan.
  5. Paista muffinsseja 175 asteisen uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.
  6. Anna jäähtyä. 
  7. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää notkistettu tuorejuusto joukkoon. Värjää. Laita vaahto pursotuspussiin ja pursottele ruusutyllalla ruusuja muffinssien päälle. Koristele halutessa sokerimassaperhosilla ja kukilla. 


Huom. Kuorrutetta tulee aika runsaasti tällä ohjeella. Kuorrutteen menekki riippuu täysin siitä, millaisia pursotuksia teet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti