sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Masukakkua paahdetulla valkosuklaalla ja raparperihillokkeella
Pitkästä aikaa sain tehdä masukakkua babyshowereihin. Nämä on jotenkin niin kivoja tehdä. :) Aiemmin tekemäni löydät täältä

Kakun täytteeksi toivottiin jotain raparperista, koska tuleva äiti himoitsee sitä jatkuvasti (hormoonit, hih ;)). Kaveriksi toivottiin valkosuklaata. Olen törmännyt joskus paahdettuun valkosuklaaseen (Fazer) ja ajattelin, että se sopisi tähän täydellisesti kaveriksi. Sopivasti Kinuskikissalla oli ohje, jota sitten hieman sovelsin. Palautteen mukaan makupari oli täydellinen. :) Laitan tähän paahdetun valkosuklaatäytteen ohjeen ja raparperihillokkeen ohje löytyy täältä. Huomaathan, että valkosuklaatäyte kannattaa valmistaa jo hyvissä ajoin, mielellään edellisenä päivänä, jotta se ehtii varmasti jäähtyä kunnolla ennen vaahdottamista! Sen pitää olla jääkaappikylmää, muuten se ei vaahtoudu kunnolla. Tein itse myös hillokkeen edellisenä päivänä valmiiksi. Tarkkaile suklaan paahtumista koko ajan, jotta se ei pala!


Paahdettu valkosuklaatäyte


185 g valkosuklaata
4 dl kuohukermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta

  1.  Leikkaa valkosuklaa veitsellä rouheeksi. Levitä pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 175 asteessa noin 5-8 minuuttia, kunnes suklaapalaset ovat muuttuneet vaaleanruskeiksi.
  2. Laita kattilaan suklaarouhe ja kerma. Lämmitä lieden keskiteholla rauhallisesti hämmentäen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Kaada valkosuklaakerma kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Nosta sitten jääkaappiin ja pidä siellä seuraavaan päivään.
  3. Vatkaa kylmä valkosuklaakerma vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti