lauantai 20. kesäkuuta 2015

Jogurttijäätelö






Juhannuksen ja kohtuulämpimän päivän kunniaksi tein meille jälkkäriksi jogurttijäätelöä. Rakastan tätä vuodenaikaa, kun kaupoista ja torilta saa tuoreita marjoja niin paljon kuin suinkin vaan jaksaa kantaa ja syödä! Laitan tämän ohjeen kevyempiin herkkuihin, vaikka tässä onkin sokeria ja vispikermaa. Mutta jos normijäätelöön vertaa, niin onhan tämä kuitenkin hieman kevennetty versio. Käytin mansikkatomusokeria, koska sitä sattui olemaan kaapissa, mutta ihan hyvin voi käyttää tavallistakin. Sokerin voi vaihtaa myös vaikka steviaan tai hunajaan, jos haluaa entisestään keventää. Mutta mennään nyt tällä näin juhannuksen kunniaksi. :)


Jogurttijäätelö


4 annosta

2 munankeltuaista
1/2 dl (30 g) (mansikka)tomusokeria
1 tl vaniljasokeria (vaniljauute käy myös)
1,5 dl (sokeritonta) mustikkakeittoa
1 dl vispikermaa
2 dl vähärasvaista maustamatonta jogurttia

Lisäksi:
marjoja oman maun ja sesongin mukaan:
mansikoita, (pensas)mustikoita, karhunvattuja, vadelmia, viinimarjoja


  1. Vatkaa munankeltuaiset, vaniljasokeri ja tomusokeri vaahdoksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita mustikkakeitto vaahdon joukkoon. Sekoita kermavaahto ja jogurtti munavaahtoon.
  3. Valmista massa jäätelöksi jäätelökoneen ohjeen mukaisesti. Jos sinulla ei ole jäätelökonetta: Kaada jäätelö vuokaan ja laita pakastimeen noin neljäksi tunniksi.
  4. Pidä jäätelöä hetken aikaa jääkaapissa ennen tarjoilua.
  5. Jaa jäätelö annosmaljoihin ja tarjoile erilaisten tuoreiden marjojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti