maanantai 8. kesäkuuta 2015

Suklaakakkupohja



Tässä eniten käyttämäni suklaakakkupohjan ohje:

Suklaakakkupohja


150 g tummaa suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta

  1. Sulata suklaa ja voi pinnoitetussa kattilassa, nosta jäähtymään. 
  2. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos vaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut ja siivilöidyt jauhot joukkoon. 
  3. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22-24cm). 
  4. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 40-50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoastaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti