maanantai 13. heinäkuuta 2015

Daim-blondie




Jos tykkää makeasta ja suklaasta, niin tällä reseptillä ei voi mennä kovin pieleen! Vietimme viime viikolla mukavan päivän parin kaveriperheen kanssa mökillä. Vein sinne jälkkäriksi pellillisen tätä herkkua. Tein alla olevan ohjeen kaksinkertaisena, jolloin tuli koko pellillinen. Vähempikin olisi kyllä riittänyt, koska tämä on tosiaankin hyvin makeaa.:D Jätin alkuperäisen ohjeen mansikat pois, koska niitä ei juuri sillä hetkellä ollut kaupassa. Ne olisivat varmasti tuoneet kuitenkin kivaa raikkautta leivonnaiseen. Ohje on sellaisesta irtolippulappusesta, mitä on kaupoissa tarjolla. 


Daim-Blondie


Pohja:
125 g voita
3 kananmunaa
3,5 - 4 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl kuorittuja manteleita
200 g Marabou Daim-suklaata
6 kpl Domino-keksejä

Kuorrutus:
400 g Philadelphia -tuorejuustoa
25 g pehmeää voita
1-1,5 dl tomusokeria

Koristeluun:
Domino-keksejä
Marabou Daim -suklaata
mansikoita
kinuskikastiketta


  1. Sulata voi ja anna jäähtyä. 
  2. Sekoita joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. 
  3. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja sokerit. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. 
  4. Rouhi mantelit, suklaa ja keksit karkeaksi rouheeksi ja kääntele rouheet taikinan joukkoon. 
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (vuoan koko n. 20 x 30 cm) ja tasoita pinta esim. lusikalla. 
  6. Paista 160-asteisessa uunissa 30-35 minuuttia. Jäähdytä blondie kokonaan.
  7. Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen blondien pinnalle. Leikkaa annospaloiksi ja koristele palat karkeasti rouhitulla suklaalla, puolitetuilla Domino-kekseillä ja mansikoilla. Viimeistele blondie-palat kinuskikastikkeella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti