keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Kevyt tonnikalapiirakka avokadopohjalla




No niin, tässä olisi nyt se aiemmin lupailemani terveellisempi piirakkapohja! :)
Viime viikolla rakas ystäväperhe oli meillä yökylässä, joten valmistin meille iltapalaksi suolaista piirakkaa. Kokonaisesta piirakasta en valitettavasti ehtinyt napata kuvaa, joten pitää tyytyä viimeisestä palasta äkkiä napsaistuun otokseen. ;)

Pohja oli oikein hyvä ja itseasiassa rakenteeltaan jopa helpommin syötävää kuin voihin tehty pohja. Aion todellakin tehdä jatkossakin tällä ohjeella pohjat! Avokado tuo piirakkapohjaan riittävästi rasvaisuutta ja mukavan täyteläistä makua, mutta pitää samalla kalorit minimissä. Täytteiden osalta olen noudattanut hyvin pitkälti "mitä kaapista löytyy"-periaatetta. Kokonaisuudesta tuli oikein toimiva, mutta tottakai jokainen valitsee itselleen mieluisat täytteet.


Kevyt tonnikalapiirakka avokadopohjalla


Pohja:
1 iso avokado
1 muna
2,5 dl täysjyvävehnä- tai spelttijauhoja
1 tl suolaa

Täyte:
200g maustamatonta rasvatonta rahkaa
½ dl valmista punaista pestoa
1 kananmuna
1 prk tonnikalaa (vedessä)
punaista paprikaa
punasipulia
Fetajuustoa (8%)

  1. Soseuta avokado sileäksi esimerkiksi haarukalla tai sauvasekoittimella.
  2. Sekoita joukkoon muna ja mausta suolalla.
  3. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  4. Levitä taikina voideltuun tai leivinpaperoituun piirakkavuokaan ja esipaista 200-asteisessa uunissa  5 minuuttia.
  5. Sekoita rahka ja pesto keskenään. Lisää kananmuna, sekoita. Levitä pohjan päälle.
  6. Lisää loput täytteet ja paista vielä noin 30 minuuttia uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti