sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Sitruunakana




Voi että minua harmittaa, kun kamerasta piti loppua akku juuri kriittisellä hetkellä! Tämä ruoka olisi todellakin ansainnut paremmat kuvat, mutta ei voi mitään! Näillä mennään.  Minua harmittaa sen takia, että kanasta tuli todella mureaa ja suussasulavan pehmeää. Ehkä parasta kanaa ikinä! No ainakin hyvin lähellä.:) Salaisuus on pitkään hauduttaminen matalalla lämmöllä. Eli ei mitään pikaruokaa. Esivalmisteluihin ei mene kauaa, uuni hoitaa suurimman osan työstä. Halutessa fileisiin voi lisäksi paistaa pikaisesti kauniin pinnan. Tarkoituksenamme oli tehdä tälle kaveriksi joku ihana risotto/riisilisuke, mutta tuli mutkia matkaan ja päädyimme kuitenkin salaattiin. Salaatti ei ole mitenkään kummoinen, joten ei siitä sen enempää. Kana on pääroolissa!

Sitruunakana

4 hlöä

4 broilerin rintafilettä
1 kokonainen valkosipuli
1 sitruuna
nippu tuoretta rakuunaa
nippu tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria
(oliivi)öljyä

  1. Lorauta padan pohjalle öljyä hiukan. (ei pala pohjaan) Laita rintafileet pataan. 
  2. Halkaise valkosipuli kahtia, hiero lihan pintaan makua antamaan ja nakkaa pataan. Laita pari kynttä nahan alle. Valkosipulia ei tarvitse kuoria.
  3. Halkaise pesty sitruuna ja purista mehua kanan päälle. Laita myös sitruunat pataan. 
  4. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Lisää yrtit sellaisenaan pataan.
  6. Lorauta päälle öljyä.
  7. Laita kansi päälle ja 175 asteiseen uuniin 45 minuutiksi.
  8. Sammuta uuni ja anna kanan hautua jälkilämmöllä noin tunti.
  9. Tarjoa haluamasi lisukkeen kera.

Ennen uuniin menoa:


Valmis!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti