tiistai 26. elokuuta 2014

Omenajuustokakku




Omppukausi on käsillä ja on aika tehdä kaikkia ihania omenaherkkuja! :) Tämän kakun ohjeen sain ystävältäni. Muokkasin alkuperäistä ohjetta aika paljon ja olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Kakku sai paljon kehuja myös muilta syöjiltä. :) Päällä on kondensoidusta maidosta valmistettua kinuskia, joka on t-o-d-e-l-l-a täyteläistä ja ihanaa, suosittelen! :)


Omenajuustokakku


Pohja
200 g Digestive-keksejä
2 rkl tummaa muscovadosokeria
4 rkl sulatettua voita

Täyte
600 g kermaista tuorejuustoa (Philadelphia)
1 3/4 dl sokeria
3 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl mascarponejuustoa
6 dl kuorittuja, ohuesti viipaloituja omenia
3/4 dl (muscovado)sokeria
1 tl kanelia
1/2 dl karkeaksi rouhittuja saksanpähkinöitä

  1. Aseta uunin pohjalle uuninkestävä vuoka, jossa on noin 2 cm vettä. Kuumenna uuni 175 asteeseen. 
  2. Hienonna keksit muruiksi. Lisää joukkoon sokeri ja voi ja sekoita hyvin. Painele seos halkaisijaltaan n. 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Kypsennä keksipohjaa 10 minuuttia ja jäähdytä. 
  3. Vatkaa juusto pehmeäksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Riko sekaan kananmunat yksitellen niin, että vatkaat seosta aina minuutin ajan jokainen kananmunan lisäämisen jälkeen. Sekoita juustoseokseen mascarpone ja kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. 
  4. Laita omenaviipaleet kulhoon ja sekoita niihin sokeri ja kaneli. Jaa omenaviipaleet juustoseoksen pinnalle ja sirota päälle pähkinärouhe. 
  5. Kypsennä kakkua uunissa noin tunnin ajan tai kunnes kakku on keskeltäkin jähmettynyt. Ota kakku uunista ja jäähdytä huoneenlämmössä. Nosta se sen jälkeen tuorekelmulla peitettynä jääkaappiin yöksi. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. 
  6. Tarjoa kinuskikastikkeen kera. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti