Kehittelin nämä herkulliset pikkuleivät usean eri ohjeen pohjalta. Kesällä maistoin Turkissa aivan taivaallisen ihanaa pistaasisuklaata, jonka veroista en ole aiemmin (tai sen jälkeen) syönyt. Näissä kekseissä on suklaata, pistaasia ja limeä. Maku on tosi hyvä, mutta itse ehkä kaipaisin vielä enemmän pistaasin makua. Näissä ehkä lime maistuu eniten. Sekään ei ole huono asia, itse kun limestä tykkään. Jälkeenpäin mietin, että korostuisikohan maku, jos pähkinöitä paahtaisi ennen taikinaan lisäämistä? Täydellisen pistaasisuklaaohjeen keksimistä odotellessa voi leipasta näitä herkullisia keksejä. :)
Pistaasi-limekeksit
n. 24 kpl
100 g huoneenlämpöistä voita
2 dl tummaa muscovadosokeria
½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
130 g tummaa suklaata (=Pandan levy)
1 dl kuorittuja pistaasipähkinöitä2 limen kuori raastettuna
- Sekoita voi ja kaikki sokerit keskenään.
- Lisää joukkoon kananmuna voimakkaasti vatkaten.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan.
- Rouhi suklaa ja pistaasipähkinät karkeiksi paloiksi ja sekoita taikinan joukkoon.
- Raasta pestyt limen kuoret ja lisää taikinan joukkoon.
- Pyörittele taikinasta 24 palloa ja taputtele ne tasaisiksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Huom. Keksit leviävät uunissa hieman, joten jätä tilaa ympärille.
- Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti