keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Ruusukaalia, pähkinöitä ja aurajuustoa




Ruusukaali ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan herkullisista ruoista. Mutta oikein valmistettuna siitäkin saa maittavan lisukkeen. Löysin kokeilemisen arvoisen reseptin (klik klik) ja siitä se ajatus sitten lähti. Loppujen lopuksi meillä ei ollutkaan oikeastaan juuri mitään alkuperäisen reseptin aineksia, joten näillä mentiin, mitä kaapista löytyi! :D Ihan hauska lisuke vaikka lihalle tai kalalle. 


Ruusukaalilisuke


200 g ruusukaalia
1 dl maapähkinöitä
suolaa, pippuria
½ dl vettä
rasvaa paistamiseen
vajaa ½ pkt aurajuustoa
loraus juoksevaa hunajaa

  1. Paahda pähkinöitä kuivalla pannulla. Varo polttamasta! Siirrä syrjään odottamaan. Halutessasi voit laittaa pähkinät esim keittiöpyyhkeen sisään ja hieroa kuoret irti. Itse irrotin karkeasti osan kuorista.
  2. Huuhdo ruusukaalit. Poista kanta ja lohko kaalit neljään osaan.
  3. Kuumenna rasva pannulla. Paista ruusukaaleja miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  4. Lisää mausteet ja vesi. Hauduta hetki, kunnes ruusukaalit ovat kypsiä. 
  5. Lisää pähkinät ja murenna ruusukaalipannun pinnalle sinihomejuustoa. Valuta päälle loraus hunajaa. Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti