sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Naudanlihapata



Aivan mahtava päivä ollut tänään! Aurinko paistaa sinisellä taivaalla ja pari astetta pakkasta - täydellinen ulkoilukeli! Pakkohan se oli käyttää tilaisuus hyväksi ja käydä hiihtämässä. Olipa sinne ladulle eksynyt muutama muukin hiihtelijä..

Ja mikäs sen mukavampaa kuin istua suunnilleen valmiiseen pöytään reippaan ulkoilun jälkeen! Aivan ihanaa sunnuntairuokaa syötiin meillä tänään. Oikein pitkään haudutettua lihapataa ja jälkkäriksi Master Chef juustokakkua (erillinen postaus siitä). Nam nam!:) Tämä ei todellakaan ole mitään pikaruokaa, mutta on vaivan väärti - liha murenee kun haarukalla hieman koskee. Aktiivinen valmistusaika ei ole pitkä. Ei muuta kuin liha uuniin ja itse voi sillä aikaa käydä vaikka hiihtämässä. 


Naudanlihapata


800g naudan kulmapaistia
vehnäjauhoja
½ plo punaviiniä
suolaa, pippuria
vettä

  1. Leikkaa paisti isohkoiksi paloiksi ja ruskista kevyesti padassa. 
  2. Lisää vehnäjauhot, suola ja pippuri. Paista vielä hetki. 
  3. Lisää punaviini ja anna porista hetki. Lisää vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät.
  4. Laita pata 150C uuniin (kannen kanssa). Anna hautua vähintään 3h. Mitä kauemmin, sen mureampaa liha on. Meillä pata oli uunissa noin 5h.
  5. Kääntele lihapaloja välillä ja pidä huoli ettei liha pääse kuivumaan (=nestettä on tarpeeksi).
  6. Tällä ohjeella punaviini maistui miedosti. Jos haluat täyteläisempää, laita enemmän viiniä.
  7. Tarjoa perunamuusin tai riisin sekä salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti