sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Appelsiini-valkosuklaajäädyke



Talvella appelsiinit ovat mehukkaita ja edullisia. Ne ovat hyviä sellaisenaan, mutta sopivat myös jälkiruokiin. Jo ennestään tykkäsin tumman suklaan ja appelsiinin liitosta. Nyt kokeilin valkosuklaan kanssa - toimii! Jäädykkeet ovat siitä hyviä, että ne voi tehdä jo hyvissä ajoin pakkaseen valmiiksi. Erilaisilla muoteilla saa oikein näyttävän näköisen jälkkärin helposti. Itse asiassa tämäkin on tehty nättiin vuokaan, mutta mutta... Puhuin samaan aikaan puhelimessa tätä tehdessäni, joten unohdin sellaisen olennaisen pikku välivaiheen. Eli suosittelen vuoraamaan muotin kelmulla ennen kuin laitat massan siihen - on meinaan huomattavasti helpompi irrottaa sitten, kun se on jäätynyt!;) Tai sitten kannattaa käyttää silikonivuokaa. Makuun se ei onneksi vaikuta.


Appelsiini-valkosuklaajäädyke

4 isoa tai 6 pientä annosta

130g valkosuklaata (=1 Pandan levy)
1 prk Flora Vispiä
2 kananmunan valkuaista
1 appelsiini
1-2 rkl lemon curd tahnaa

  1. Vaahdota kerma
  2. Sulata suklaa vesihauteessa
  3. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu
  4. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi
  5. Vuoraa muffinssipellin kolot kelmulla ja jaa massa koloihin. Tai käytä silikonisia (ei tarvitse vuorata).
  6. Anna jäätyä pakkasessa vähintään pari tuntia (jolloin vielä hieman pehmeää ja heti valmista tarjottavaksi) tai pitempään. Jos pidät pitempään, nosta hetki ennen tarjoilua  jääkaappiin sulamaan, jotta on tarjoiltaessa hieman pehmeää. 
  7. Kumoa lautaselle ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti