lauantai 10. maaliskuuta 2012

Chili-suklaamuffinssit



Tumma suklaa ja chili - kerrassaan herkullinen yhdistelmä! Ensimmäisenä suussa maistuu ihana täyteläinen suklaa, joka sulaa suuhun. Jälkimakuna chili polttelee kivasti suussa. Ei mitenkään tulisesti tai paljon, vaan juuri sen verran, että sen huomaa.


Chili-suklaamuffinssit

12 kpl

3,5 dl   vehnäjauhoja
3 rkl     tummaa kaakaojauhetta
1 tl       leivinjauhetta
0,5 tl    suolaa
1 tl        vaniljasokeria
1,5 dl    sokeria
2            munaa
100 g    margariinia tai voita
2 dl       maitoa
100 g    tummaa suklaata
1           kuivattu tai tuore chili

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Sekoita munat ja rasva kuohkeaksi. Lisää maito ja lopuksi kuivat aineet muutamassa erässä. Sekoita taikina tasaiseksi.
  3. Rouhi suklaa ja kääntele rouhe taikinaan. Hienonna tuore chili tai murenna kuivattu chili, lisää taikinaan.
  4. Jaa seos isoihin ja tukeviin amerikanmuffinivuokiin tai muffinipellin voideltuihin syvennyksiin. Paista uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Mietin näitä tehdessä, että eikö yleensä vaahdoteta voi+sokeri tai muna+sokeri? Tässä ohjeessa kehoitetaan sekoittamaan munat+rasva. Minulla ainakin oli ongelmia tässä asiassa. Onko teillä kokemusta asiasta, miten se pitäisi tehdä? Voiko ohjeessa olla virhe? Alkuperäinen ohje on Kotilieden sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti