Tumma suklaa ja chili - kerrassaan herkullinen yhdistelmä! Ensimmäisenä suussa maistuu ihana täyteläinen suklaa, joka sulaa suuhun. Jälkimakuna chili polttelee kivasti suussa. Ei mitenkään tulisesti tai paljon, vaan juuri sen verran, että sen huomaa.
Chili-suklaamuffinssit
12 kpl
3,5 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1,5 dl sokeria
2 munaa
100 g margariinia tai voita
2 dl maitoa
100 g tummaa suklaata
1 kuivattu
tai tuore chili
- Sekoita kuivat aineet keskenään.
- Sekoita munat ja rasva kuohkeaksi. Lisää maito ja lopuksi kuivat aineet muutamassa erässä. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Rouhi suklaa ja kääntele rouhe taikinaan. Hienonna tuore chili tai murenna kuivattu chili, lisää taikinaan.
- Jaa seos isoihin ja tukeviin amerikanmuffinivuokiin tai muffinipellin voideltuihin syvennyksiin. Paista uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä.
Mietin näitä tehdessä, että eikö yleensä vaahdoteta voi+sokeri tai muna+sokeri? Tässä ohjeessa kehoitetaan sekoittamaan munat+rasva. Minulla ainakin oli ongelmia tässä asiassa. Onko teillä kokemusta asiasta, miten se pitäisi tehdä? Voiko ohjeessa olla virhe? Alkuperäinen ohje on Kotilieden sivuilta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti