perjantai 26. syyskuuta 2014

Lemon curd - sitruunatahna



Lemon curdia voi käyttää monella tapaa. Se on herkullisen kirpsakkaa esim. täytekakun väliin, pannarin tai vaalean paahtoleivän kanssa. Tästäkin herkusta on varmasti useampi variaatio, mutta itse tykkään tehdä tällä Kinuskikissan ohjeella. Ohjeesta tulee valmista tahnaa vain muutama desi. Eli jos haluat täytettä kakun väliin enemmän kuin sipaisun verran, niin suosittelen valmistamaan tahnaa kaksinkertaisen määrän. Sokerin määrää vaihtelemalla voit vaikuttaa kuinka kirpeää tahnasta tulee. 

Lemon curd


2 sitruunan kuori (n. 3 rkl)
1 dl sitruunamehua
3 keltuaista
¾ dl hillosokeria
¾ dl sokeria
50 g voita


  1. Raasta sitruunoiden kuori ja purista 1 desilitra mehua.
  2. Laita kattilaan kuoriraaste, mehu, keltuaiset ja sokerit.
  3. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen, kunnes se kiehahtaa. Säädä lieden lämpötilaa alhaisemmalle ja jatka keittämistä, kunnes seos sakenee (n. 5 minuuttia). 
  4. Kaada kulhoon ja nosta kulho kylmään vesihauteeseen. Vatkaa hitaalla teholla, kunnes hilloke muuttuu vaahtomaiseksi. Lisää joukkoon pehmeä voi pieninä nokareina.
  5. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on tasainen.
  6. Kaada sitruunatahna kannelliseen lasipurkkiin ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Tahna säilyy jääkaapissa pari viikkoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti