torstai 25. syyskuuta 2014

Kuningatarcurd






Sain kesällä pyynnön leipoa joku ihana suklaaunelma marjatäytteellä. Päätin kokeilla kuningatarcurdin valmistusta. En löytänyt googlettamalla suoraan valmista ohjetta tälle curdille, joten sovelsin itse. En oikein tiedä, mikä olisi hyvä suomennos curdille, tietääkö joku? Hilloa se ei ihan ole, olisiko tahna parempi suomennos? Pohjana on sama suklaakakkupohja, mitä olen tehnyt esim mango-suklaaunelmaan. Lisäksi täytteenä oli tuoreita mansikoita ja hieman kermavaahtoa. Päällä suklaakuorrute. Koristeena yksinkertaisessa kauneudessaan suklaassa dipattuja tuoreita mansikoita. Alempi kakku on täytteiden osalta sama, mutta pohjana on vaalea sokerikakkupohja ja päällä kerma-rahkavaahto ja mansikoita. 
Kuningatarcurdia voisi varmasti käyttää myös sellaisenaan paahtoleivän päällä tai vaikka pikkuleipien täytteenä.

Kuningatarcurd


1 dl vadelmasosetta
1 dl mustikkasosetta
1,5 dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita

  1. Survo vadelmat ja mustikat sileäksi soseeksi sauvasekoittimella. 
  2. Laita kattilaan marjaasoseet, hillosokeri ja keltuaiset. Kuumenna, kunnes seos pulpahtaa. Alenna lieden lämpötilaa ja jatka keittämistä, kunnes hilloke sakenee (5-10 minuuttia). 
  3. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Kaada tahna kulhoon ja lisää voi nokareina. Vatkaa seos vaahtomaiseksi. Laita kannelliseen lasipurkkiin ja anna olla jääkaapissa pari tuntia jähmettymässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti