tiistai 16. syyskuuta 2014

Caesar-salaatinkastike






Syön yleensä salaatin salaattina, ilman kastiketta, Joskus saatan lorauttaa joukkoon oliiviöljyä ja balsamicoa. Mutta silloin tällöin on kiva herkutella. Sattumalta törmäsin netissä (täällä) niin herkulliselta kuulostavaan caesar-tyyppiseen salaatinkastikkeeseen, että oli ihan pakko testata! Omg, se oli niiiin hyvää ja helppoa, että suosittelen todellakin kokeilemaan! Varoituksen sana: tämä on niin herkullista, että tekisi mieli juoda kastiketta suoraan pullosta! ;D

Caesar- salaattikastike

Reilu satsi

1 kananmuna
2,5 dl rypsiöljyä (Tavallinen, miedonmakuinen on parasta tähän!)
1 valkosipulin kynsi silputtuna
2 sardellifilettä
1 rkl vettä
0,5 rkl valkoviinietikkaa
0,5 rkl Dijon sinappia
2-3 rkl vastapuristettua sitruunanmehua
mustapippuria
suolaa


  1. Laita kaikki aineet kapeaan, korkeaan astiaan. Kaikki kerralla sauvasekoittimella sekaisin kunnes koostumus on kermaista ja kastike saa vaalean värin. Valmista! 
  2. Anna levätä hetken jääkappissa, maut tasoittuvat. 
  3. Kala-allerginen voi kokeilla sardellien sijaan kapriksia, ne antavat vähän samantyylistä suolaista efektiä kuin sardellit. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti