tiistai 28. lokakuuta 2014

Broileripastasalaatti




Kakkupostausten väliin mahtuu yksi salaattiohjekin.:)
Tämä on siitä kiva pastasalaatti, että tähän ei tule majoneesia tms, eli on siinä mielessä vähän kevyempi. Ruokaisan tästä tekee pasta. Itse en oikein välitä broilerinkoivista, mutta tällä tavalla valmistettuna ne maistuvat oikein hyvin. Tähän voi kyllä käyttää myös yhtä hyvin fileesuikaleita tottakai.


Broileripastasalaatti

4 annosta

2 broilerin koipireittä
5 dl kanalientä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
4 dl täysjyväpastaa

Kastike
3/4 dl broilerin kypsennyslientä
3/4 dl rypsiöljyä
1/2 sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
½-1 tl suolaa
½-1 tl mustapippuria
½-1 viipaloitu chili
4 rkl tuoretta basilikaa tai korianteria hienonnettuna

Lisäksi
1 iso porkkana
kurkkua
rooman- tai amerikansalaattia

  1. Laita broilerin koivet uunivuokaan. Kaada päälle soijalla ja sokerilla maustettu kanaliemi. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200 asteisessa uunissa reilu tunti.
  2. Anna jäähtyä hetki. Poista koivista nahka ja revi liha suikaleiksi.
  3. Sekoita kastike kypsennysliemestä, öljystä, sitruunamehusta ja mausteista.
  4. Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta, kaada se kulhoon ja kääntele sekaan kastike. Anna maustua, kunnes pasta on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. 
  5. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Viipaloi kurkku.
  6. Revi salaatti suikaleiksi tarjoiluvadin pohjalle. Lisää päälle pasta, broilerisuikaleet, porkkanatikut ja kurkkuviipaleet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti