torstai 30. lokakuuta 2014

Parsamousse


Parsamousse sopii hyvin vaikka alkupalaksi juhlapöytään.

Parsamousse

6-8 pientä annosta

400 g vihreää parsaa
4 kpl liivatelehteä
1 1/2 dl kuohukermaa
100 g mascarponejuustoa
1 rkl sitruunamehua
3/4 tl suolaa
1/2 dl kuivaa valkoviiniä

Pinnalle
roseepippuria
minttua tai basilikaa

  1. Kuori parsat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat. Soseuta ne monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
  2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
  3. Vaahdota kerma.
  4. Lisää mascarpone, sitruuna ja suola jäähtyneeseen parsasoseeseen.
  5. Liuota pehmenneet liivatelehdet kuumaan viiniin. Sekoita liuokseen lusikallinen parsaseosta. Lisää seos parsamassaan. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
  6. Jaa parsamousse annoslaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa.
  7. Murskaa pinnalle roseepippureita ja koristele yrteillä. Tarjoa parsamousse paahdettujen patonkiviipaleiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti