Parsamousse sopii hyvin vaikka alkupalaksi juhlapöytään.
Parsamousse
6-8 pientä annosta
400 g vihreää parsaa
4 kpl liivatelehteä
1 1/2 dl kuohukermaa
100 g mascarponejuustoa
1 rkl sitruunamehua
3/4 tl suolaa
1/2 dl kuivaa valkoviiniä
Pinnalle
roseepippuria
minttua tai basilikaa
- Kuori parsat ja keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta parsat. Soseuta ne monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa.
- Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
- Vaahdota kerma.
- Lisää mascarpone, sitruuna ja suola jäähtyneeseen parsasoseeseen.
- Liuota pehmenneet liivatelehdet kuumaan viiniin. Sekoita liuokseen lusikallinen parsaseosta. Lisää seos parsamassaan. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto.
- Jaa parsamousse annoslaseihin. Anna hyytyä jääkaapissa.
- Murskaa pinnalle roseepippureita ja koristele yrteillä. Tarjoa parsamousse paahdettujen patonkiviipaleiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti