torstai 29. maaliskuuta 2012

Ruukkuleipä



Jossain olen joskus nähnyt tällaisia saviruukkuihin tehtyjä leipiä. Ostin jo aikoja sitten pieniä ruukkuja ajatuksena, että tekisin itsekin vastaavaa. Leivät valmistuvat nopeasti, koska niitä ei tarvitse erikseen kohottaa. Nämä olisivat ihan supersöpöjä illallispöytään vieraille tarjottavaksi!

Ruukkuleipä
4-6kpl ruukun koosta riippuen

5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1tl suolaa
½ dl vettä
3 dl kermaviiliä
1 rkl hunajaa

Päälle 
Mustia kivettömiä oliiveja
tuoretta rosmariinia
sormisuolaa

  1. Liota saviruukut vedessä noin tuntia aiemmin. Kuivaa ruukut ja verhoa ne leivinpaperilla.
  2. Sekoita jauhot, ruokasooda ja suola kulhossa.
  3. Lisää vesi, kermaviili ja hunaja.
  4. Jaa taikina ruukkuihin. Painele oliivit leipään ja ripottele pinnalle rosmariinia ja sormisuolaa. 
  5. Paista 200C uunin alatasolla 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä.

2 kommenttia: