Tässä eniten käyttämäni suklaakakkupohjan ohje:
Suklaakakkupohja
150 g tummaa suklaata
150 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
- Sulata suklaa ja voi pinnoitetussa kattilassa, nosta jäähtymään.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos vaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut ja siivilöidyt jauhot joukkoon.
- Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22-24cm).
- Paista uunin alatasolla 175 asteessa 40-50 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt kakku vuoastaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti