perjantai 12. kesäkuuta 2015

Tonnikalapiirakka




Suolainen piirakkapohja on yksinkertaisimmillaan voita, jauhoja ja vettä. Välillä on kiva kokeilla kuitenkin muitakin vaihtoehtoja. Tähän piirakkapohjaan tuli rahkaa ja osittain täysjyväjauhoja. Minulla on ajatus kokeilla tässä lähiakoina pohjaa, jossa voi korvataan terveellisemmällä vaihtoehdolla. mutta ei siitä sen enempää tässä vaiheessa. Tässä nyt kuitenkin ensin tätä piirakkaa vaikka viikonloppuna nautittavaksi.


Tonnikalapiirakka


Pohja
50 g voita
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
½ dl hiivaleipäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
50 g rahkaa

Täyte
1 prk tonnikalaa
½ aurajuusto (tai oman maun mukaan) murustettuna
kirsikkatomaatteja halkaistuna

Päälle 
1 dl maitoa
1 kananmuna
suolaa, pippuria, paprikajauhetta

  1. Valmista pohja sekoittamalla kaikki ainekset. Nosta taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.
  2. Kauli taikina piirakkavuoan (26-28cm) pohjalle ja reunoille. 
  3. Laita täytteet pohjan päälle. 
  4. Vispaa kananmuna maidon sekaan ja mausta. Kaada seos täytteen päälle.
  5. Kypsennä piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti