torstai 30. heinäkuuta 2015

Hyvän omatunnon mustikkapiirakka





Terveellisempien reseptien kokeilu jatkuu. :) Tällä kertaa vuorossa on ajankohtainen mustikkapiirakka. Kävimme lasten kanssa päivällä metsäretkellä. Lupasin sitten tottakai leipoa iltapalaksi mustikkapiirakkaa päivän saaliista. Viime viikkoinen kevyt suolainen piirakkapohja onnistui niin hyvin, että päätin kokeilla onnistuisiko makea piirakka yhtä hyvin ilman voita ja sokeria. Googlailin aikani reseptejä ja päädyin alla olevaan reseptiin lähinnä sen perusteella, mitä kaapista jo löytyi. Tämä on siis saanut vaikutteita monesta eri reseptistä. Hain netistä paljon ideoita, millä kaikella voin ja sokerin voi korvata ja päädyin tällaiseen lopputulokseen. Ihan hyvä tästä tuli, kun ottaa huomioon, että tästä puuttuvat kaikki "oleelliset" ainesosat eli sokeri ja voi. ;) Meillä ei (ihme ja kumma) ollut banaaneja, mutta tuli jälkeenpäin mieleen, että pohjaan olisi voinut lisätä sitä, jos haluaisi makeamman pohjan. Laitan reseptiin sen ehdolle. Ja kokeilen itsekin ensi kerralla. Aika monessa ohjeessa oli käytetty vaniljaskyriä tavallisen rahkan sijasta. Se voisi toimia myös, mutta meillä ei ollut sitäkään jääkaapissa valmiina. Eli näillä mennään. Piirakka ei ole mitenkään yltiömakea, mutta sellaista en nyt lähtenyt hakemaankaan tällä kertaa. Onneksi mustikkakausi on vasta aluillaan, niin ehtii kokeilla useampia erilaisia ohjeita! :D


Hyvän omatunnon mustikkapiirakka


Pohja
3,5 dl kaurahiutaleita
150 g maustamatonta rasvatonta rahkaa
1 tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
1-2 rkl steviaa
1 kananmuna
2-4 rkl vettä
(1 banaani, jos haluaa lisää makeutta)

Täyte
250 g maustamatonta rasvatonta rahkaa
250g mustikoita
½ rkl kardemummaa
½ rkl vaniljasokeria tai -uutetta
1 rkl hunajaa
1 kananmuna

Pinnalle 
2-3 rkl kaurahiutaleita


  1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Levitä taikina piirakkavuokaan. (Minulla pohja ei tarttunut vuokaan, mutta käytä tarvittaessa levinpaperia.)
  2. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.
  3. Valmista sillä aikaa täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
  4. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita. 
  5. Paista vielä 15-20 minuuttia 200 asteisessa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti